Voor alle EHBO-opleidingen volgen we de richtlijnen van het Oranje Kruis. Het Oranje Kruis bepaald voor een groot gedeelte de inhoud van deze opleidingen. Er is echter altijd ruimte om bepaalde onderwerpen extra aandacht te geven en om dieper in te gaan op de wensen van de cursist

De reanimatie-opleidingen worden gegeven volgens de Europese richtlijnen van de NRR. Naast de reanimatie is er aandacht voor de samenwerking met de ambulance-verplegers, de niet reanimatie verklaring en de Burger Hulpverlening (of AED-Alert).

De BHV opleidingen bestaan uit een EHBO gedeelte en een deel brandbestrijding en ontruiming.
De reanimatie is een vast onderdeel in het EHBO gedeelte.
Voor de lessen op het gebied van brand en ontruiming werken we samen met ervaren docenten die gecertificeerd zijn door het NIBHV. Voor de BHV-opleidingen geeft het NIBHV ook de certificaten uit.

Bij alle opleidingen kunnen Lotus-slachtoffers worden ingezet. De Lotus acteert en grimeert om ongevalssituaties zo realistisch mogelijk maken en zo de cursist optimaal te trainen. Van zelf sprekend heeft Thijssen EHBO BHV opleidingen de beschikking over een uitgebreid assortiment les-en trainingsmateriaal.

 

 bhv 2

 close up 3

spoed 4